Planckendael

Planckendael

Leuvensesteenweg 582
2812 Muizen (Mechelen)
Antwerpen

lokalisatie

website

Stap en Trap

Op de Leuvensesteenweg zijn aanliggende verhoogde fietspaden voorzien zodat je er veilig kan fietsen. Bovendien kan je via de fietstunnel de weg veilig oversteken.

Planckendael ligt vlakbij fietsknoopppunt 58. Meer informatie over fietsknooppunten in de buurt vind je op de website van Fietsnet.

Slimweg!  Er wacht een fiets op jou in het station, 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Abonneer je en stap op de fiets! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, per huurbeurt betaal je 3 euro. Alle info vind je op de website van Blue Bike.
Je kan een Blue-Bike huren in het station van Mechelen, in het station van Muizen is dit niet het geval.

De NMBS biedt de formule Trein + Huurfiets aan in Mechelen. Je dient de fiets wel ten laatste 2 dagen van te voren te reserveren.

Trein

Er is een B-Dagtrip die een rit met de trein en een bezoek aan Planckendael combineert. Je vervoer van en naar het park en je inkom in één extra voordelig ticket.

Onderstaande stations liggen het dichtstbij Planckendael:

Muizen Frequentie Gem. Reistijd
vanuit Antwerpen-Centraal (overstap Mechelen) 1 per uur

30 min 

vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters)

1 per uur

1 u. 30 min

vanuit Brussel-Centraal (overstap Mechelen of Eppegem) 2 per uur

35 min

vanuit Gent-Sint-Pieters 1 per uur

55 min

vanuit Hasselt (overstap Leuven)

1 per uur

1 u. 35 min

vanuit Leuven

1 per uur

25 min

Mechelen Frequentie Gem. Reistijd
vanuit Antwerpen-Centraal 7 per uur

20 min 

vanuit Brugge
vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters, Brussel-Zuid of Brussel-Noord)
1 per uur
3 per uur

1 u. 50 min
1 u. 30 min

vanuit Brussel-Centraal 8 per uur

25 min

vanuit Gent-Sint-Pieters 3 per uur

1 u.

vanuit Hasselt (overstap Leuven) 3 per uur

1 u. 30 min

vanuit Leuven

3 per uur

25 min

Slimweg! Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplannerKom je vanuit het station van Muizen?
Stap het station van Muizen uit en wandel rechtdoor naar de Leuvensesteenweg. Sla er linksaf. Na 800 meter vind je het park op je rechterzijde (wandelplan).

Kom je vanuit het station van Mechelen?
Je kan vanaf het station van Mechelen met de Planckendael Shuttle naar het dierenpark. Deze shuttle rijdt tijdens de zomervakantie en alle andere schoolvakanties en weekends vanaf de paasvakantie tot eind september. De shuttle vertrekt elke 20 minuten aan de achterzijde van het station van Mechelen en voert je in 10 minuten tot aan de ingang van Planckendael. De eerste shuttle vertrekt om 9u45 in Mechelen en de laatste rit vanuit Planckendael vertrekt een kwartier na het sluitingsuur van het park. De heen- en terugrit met de Planckendael shuttle is inbegrepen in de B-Dagtrip 'Planckendael met de Planckendael Shuttle'
Heb je geen B-Dagtrip gekocht, dan dien je te betalen voor de Shuttle of 1 van de reguliere bussen naar Planckendael te nemen:

Neem dan aan het station bus 284 of 285 richting Leuven of bus 686 richting Zaventem en stap af aan de halte ‘Planckendael’. Deze bussen brengen je in 10 minuten tot aan het dierenpark.

Bus - Tram

Aan het dierenpark stoppen onderstaande bussen: 

Lijn Route Frequentie
Bus 284
Mechelen - Boortmeerbeek - Leuvenweekdag: 1 à 2 per uur
zaterdag: 1 per 2 uur
zondag: 1 per 2 uur
Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
Bus 285
Mechelen - Kampenhout - Leuvenweekdag: 1 à 2 per uur
zaterdag: 1 per 2 uur
zondag: 1 per 2 uur
Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
Bus 686Mechelen - Kampenhout - Zaventemweekdag: 1 per uur
zaterdag: geen dienst
zondag: geen dienst
Dienstregeling (geef de gewenste datum in)


Met bovenstaande lijnen stap je af aan de halte ‘Planckendael'.

Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad 'Omleidingen'. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

Auto

Slimweg! Geraak je vlot op je bestemming of is het aanschuiven geblazen? Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

Parkeren

Aan 2 zijden van de Leuvensesteenweg is er parkeergelegenheid voorzien. Je kan via de ene naar de andere kant via een tunnel. Een ganse dag parkeren kost je € 7,00.

Routebeschrijving

Kom je vanuit Antwerpen via de E19?


Op de E19 richting Brussel neem je afrit 9 (Mechelen Noord) en voeg je in op de N16. Volg de flauwe bocht naar rechts om op de N16 te blijven. Voeg rechts in op de Mechelse Ring. Rijd over het water en ga rechtdoor bij de rotonde om op de ring te blijven. Rijd voorbij het station van Mechelen en neem vervolgens de eerste straat rechts. Dit is de Leuvensesteenweg. Volg deze weg voor 3,5 kilometer. Je vindt het dierenpark op je rechterzijde.

Kom je vanuit Brussel via de E19?


Neem op de E19 afrit 11 (Zemst) en voeg in op de Robert Schumanlaan. Je volgt deze laan voor 4 kilometer tot je aan een T-splitsing komt. Je bent nu aan de Leuvensesteenweg. Hier ga je naar links. Planckendael bevindt zich na ongeveer 1 kilometer op je linkerzijde. Deze route is duidelijk bewegwijzerd.

Museumlijn

Met de Museumlijn 68-69 reis je zorgeloos tussen Oostende en Veurne. Op weekdagen kies je lijnen 68 en 69 om ontspannen op je werk aan te komen. In je vrije tijd kun je deze buslijnen met heel andere ogen bekijken. Dan verbinden lijnen 68 en 69, als Museumlijn, verrassende musea langs de Westkust aan een voordelig tarief.

Meest gezocht

Wist je dat?

Al meer dan 500 steden in de wereld fietsdeelsystemen hebben?. Dit (Engelstalig) artikel geeft een overzicht van de evolutie.