Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer

Zilvermeer Mol

Zilvermeerlaan 2
2400 Mol
Antwerpen

lokalisatie

website

Stap en Trap

De bewegwijzerde ‘Kruierroute’, ‘Fietslus rondom Abdij Postel’ en ‘Vaartketsersroute’ lopen langs het Zilvermeer.

De fietsknooppunten 50, 73, 74 en 75 liggen vlakbij het domein. Bezoek de website van Fietsnet voor meer informatie over de ligging van deze fietsknooppunten. 

Slimweg!  Er wacht een fiets op jou in het station, 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Abonneer je en stap op de fiets! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, per huurbeurt betaal je 3 euro. Alle info vind je op de website van Blue Bike.

De NMBS biedt de formule Trein + Huurfiets aan in het station van Mol.

Ook het Zilvermeer beschikt over een fietsverhuurdienst waarvan zowel de eigen gasten als bezoekers gebruik kunnen maken. Kinderzitjes en fietskaarthouders zijn daar eveneens beschikbaar.  

Er is een grote fietsenstalling bij de ingang van het Zilvermeer.

Trein

Slimweg! Neem je fiets mee op de trein. Zo kan je de afstand van het station tot aan je eindbestemming gemakkelijk overbruggen. Lees er meer over op de website van de NMBS.

Het station van Mol ligt op 7 kilometer van het Zilvermeer

Mol Frequentie Gem. Reistijd
vanuit Antwerpen-Centraal 2 per uur

1 u. 

vanuit Brugge (overstap Antwerpen-Berchem)
vanuit Brugge (overstap Gent-Sint-Pieters en Antwerpen-Berchem)

1 per uur
1 per uur

2 u. 45 min
2 u. 25 min

vanuit Brussel-Centraal (overstap Lier) 1 per uur

1 u. 20 min

vanuit Gent-Sint-Pieters (overstap Antwerpen-Berchem) 1 per uur

1 u. 45 min

vanuit Hasselt

1 per uur

45 min

vanuit Leuven (overstap Hasselt of Lier)
vanuit Leuven (overstap Aarschot en Lier)

1 per uur
1 per uur

1 u. 40 min
1 u. 25 min

Slimweg! Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplannerVanaf het station kan je via fietspaden en –knooppunten het Zilvermeer bereiken. Klik hier voor een fietsplan. De route is 6 kilometer lang.

Verkies je het openbaar vervoer?
Dan kan je in juli en augustus bus 475 richting Zilvermeer nemen. Deze bus rijdt dagelijks naar het Zilvermeer. Buiten deze zomervakantie kan je belbus 921 reserveren. De bus brengt je op een kwartier van het station van Mol naar het Zilvermeer. Meer informatie over deze belbus vind je onder ‘Bus & Tram’.

Bus - Tram

Onderstaande lijnen komen in de buurt van het Zilvermeer:

Lijn Route Frequentie
Bus 475
Station - Zilvermeer - Stationweekdag: 1 per uur in juli en augustus
zaterdag: geen dienst
zondag: geen dienst
Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
Belbus 921 (!)
Geel - Molweekdag: op aanvraag
zaterdag: op aanvraag
zondag: op aanvraag
Meer informatie

(!) Om in de provincie Antwerpen een belbus te reserveren neem je bij voorkeur 1 dag en minimum 2 uur op voorhand contact op met de belbuscentrale op het telefoonnummer: 03 218 14 94. De openingsuren van de belbuscentrale vind je hierbij.
Een belbus rijdt enkel op aanvraag. Vergeet ook zeker je terugrit niet te reserveren.
De tarieven van een belbus zijn hetzelfde als die van een rit met een Lijnbus.
Stap met bovenstaande lijnen af aan de halte 'Zilvermeerhaven'.
Bus 475 rijdt enkel tijdens de zomervakantie.

Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad 'Omleidingen'. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

Auto

Slimweg! Geraak je vlot op je bestemming of is het aanschuiven geblazen? Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

Parkeren

Er is een ruime parking voorzien aan het Zilvermeer.

Routebeschrijving

Kom je vanuit Antwerpen via de E34?


Neem op de E34 afrit 25 (Oud-Turnhout) en voeg in op de Provinciebaan/N18 richting Mol/Retie. Volg deze baan tot in het centrum van Dessel. Vanaf Dessel volg je de richting Mol. Je rijdt over het kanaal en na 2 kilometer sla je linksaf naar Sluis. Je vervolgt deze weg tot voorbij het kanaal. Blijf deze weg volgen en je komt aan het Zilvermeer.                  

Kom je vanuit Hasselt via de E313?


Neem afrit 25 (Ham) naar de N141 richting Leopoldsburg/Tessenderlo. Neem vervolgens op de rotonde de 1ste afslag naar de Staatsbaan. Sla vervolgens de 3de straat rechtsaf. Je rijdt nu op de Meerhoutstraat. Volg deze voor 5,5 kilometer tot het einde van de straat. Hier sla je linksaf naar het dorp van Meerhout. Sla rechtsaf bij de Markt van Meerhout en rijd richting Mol. Rijd voorbij de Markt en rijd vervolgens 3,5 kilometer rechtdoor via de Brandstraat naar Sluis. Aan het einde van de Brandstraat, aan de T-splitsing met de straat Sluis, ga je rechtsaf. Je vervolgt deze weg tot voorbij het kanaal. Blijf deze weg volgen en je komt aan het Zilvermeer. 

Museumlijn

Met de Museumlijn 68-69 reis je zorgeloos tussen Oostende en Veurne. Op weekdagen kies je lijnen 68 en 69 om ontspannen op je werk aan te komen. In je vrije tijd kun je deze buslijnen met heel andere ogen bekijken. Dan verbinden lijnen 68 en 69, als Museumlijn, verrassende musea langs de Westkust aan een voordelig tarief.

Meest gezocht

Wist je dat?

Al meer dan 500 steden in de wereld fietsdeelsystemen hebben?. Dit (Engelstalig) artikel geeft een overzicht van de evolutie.