De Lijn West-Vlaanderen Directiezetel

De Lijn West-Vlaanderen

Nieuwpoortsesteenweg 110
8400 Oostende
West-Vlaanderen

lokalisatie

website

Stap en Trap

Fietsers die het fietsknooppuntennetwerk van West-Vlaanderen gebruiken, vinden de directiezetel tussen 1 en 52. Meer informatie over deze knooppunten vind je op de website van Fietsnet

Slimweg! Je mag met je fiets op de kusttram. Je moet wel in het bezit zijn van een biljet Fiets. Een biljet Fiets kost € 2,00 en kan je kopen in de Lijnwinkels in West-Vlaanderen, aan de verkoopautomaten aan de kust en op de bussen en trams in West-Vlaanderen.In het station van Oostende kan je fietsen huren in combinatie met je treinbiljet. Een fiets huren kan al vanaf een halve dag. Meer informatie over Trein + huurfiets vind je via deze link.

Slimweg!  Er wacht een fiets op jou in het station, 7 dagen op 7, 24 uur op 24. Abonneer je en stap op de fiets! Een abonnement kost slechts 10 euro per jaar, per huurbeurt betaal je 3 euro. Alle info vind je op de website van Blue Bike.

Trein

Het station van Oostende ligt op minder dan 1,5 kilometer van de directiezetel van De Lijn West-Vlaanderen.

Oostende Frequentie Gem. Reistijd
vanuit Antwerpen-Centraal 1 per uur

1 u. 40 min 

vanuit Brugge 3 per uur

15 min

vanuit Brussel-Centraal
vanuit Brussel-Centraal (overstap Brugge)
1 per uur
1 per uur
1 u. 15 min
1 u. 20 min
vanuit Gent-Sint-Pieters 2 per uur

40 min

vanuit Hasselt (overstap Brugge of Leuven) 2 per uur
2 u. 35 min

vanuit Leuven
vanuit Leuven (overstap Brugge)

1 per uur
1 per uur

1 u. 40 min
1 u. 45 min

Slimweg! Plan je reis van station tot station met de NMBS routeplannerOpgelet! Tijdens de zomermaanden worden er vanuit het hele land extra treinen naar Oostende ingezet

Als je aan de achterzijde het station verlaat loop je naar de Brandariskaai en gaat hier naar rechts. Na 100 m ga je linksaf de Leopold III-laan in. Deze volg je tot aan de rotonde waarna je rechts afslaat. Neem opnieuw de volgende straat naar links. Dit is de Alfons Pieterslaan. Blijf deze volgen, deze gaat over in de Nieuwpoortsesteenweg (wandelplan).

Verkies je het openbaar vervoer?
Vanaf het station van Oostende kan je de directiezetel ook bereiken met bus 6 richting Raversijde of bus 68/69 richting Veurne. Op minder dan 10 minuten ben je ter plaatse.

Bus - Tram

Onderstaande lijnen komen in de buurt van de directiezetel:

Lijn Route Frequentie
Kusttram
Knokke - Oostende - De Panneweekdag: 3 per uur
zaterdag: 3 per uur
zondag: 3 per uur
Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
Bus 6
Raversijde - Station - Stene Dorpweekdag: 6 per uur
zaterdag: 4 à 6 per uur
zondag: 3 per uur, 6 per uur v.a. de middag
Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
Bus 68
Oostende - Nieuwpoort - Koksijdeweekdag: 1 per uur
zaterdag: geen dienst 
zondag: geen dienst 
Dienstregeling (geef de gewenste datum in)
Bus 69
Oostende - Nieuwpoort - St. Idesbald - Veurneweekdag: onregelmatig; check dienstregeling
zaterdag: 1 per uur
zondag: 1 per uur
Dienstregeling (geef de gewenste datum in)


Met de kusttram stap je af aan de halte ‘Koninginnelaan’.
Deze halte ligt op 800 meter van de directiezetel.
Wanneer je met je gezicht naar de Zeedijk staat, sla je linksaf op de Koninging Astridlaan. Neem vervolgens de twee straat op je linkerzijde. Dit is de Sportstraat. Volg deze straat en je komt uit op de Nieuwpoortsesteenweg. Sla er rechtsaf naar de directiezetel te gaan.

Met alle andere bovenstaande lijnen stap je af aan de halte ‘Stelplaats’.
Deze halte ligt aan de directiezetel. 

Zijn er storingen of omleidingen op je reisweg?
Die kan je snel en eenvoudig terug vinden op de website van De Lijn. Zoek je lijn op en klik op het tabblad 'Omleidingen'. Ook als je een route opzoekt via de routeplanner worden eventuele omleidingen op die route vermeld.

Auto

Slimweg! Geraak je vlot op je bestemming of is het aanschuiven geblazen? Controleer voor je vertrekt de verkeerssituatie op de snelwegen of bekijk geplande wegenwerken dankzij de nieuwsberichten van het Verkeerscentrum Vlaanderen.

Parkeren

Slimweg! Vermijd rijden en parkeren in de binnenstad en maak gebruik van de Park & Ride-formule: makkelijk en gratis parkeren buiten de stad en met het openbaar vervoer naar je bestemming.

Kom je vanuit Brussel via de E40?

Randparking Oosteroever
Volg de E40 richting Oostende. Je dient de E40 ter hoogte van Jabbeke te verlaten en de A10 te volgen. Aan de rotonde neem je de 1ste afslag naar de Ringlaan. Aan de volgende rotonde neem je opnieuw de 1ste afslag naar de Westkaai/Vlotdok. Volg de weg voor 2,4 kilometer. Sla linksaf de Fortstraat in. Hier bevindt zich Randparking Oosteroever.
Vanaf hier kan je gemakkelijk met de Kusttram vanaf de halte 'Duin en Zee' tot aan de halte 'Koninginnelaan'. Je zit 15 minuten op de tram.

Kom je vanuit Veurne of vanuit Frankrijk via de E40?

Randparking Raversijde
Volg de E40 tot afrit 4 (Middelkerke) en rijd richting Middelkerke. Aan de rotonde rijd je rechtdoor en blijf je Middelkerke volgen. Je komt aan de Vaart en steekt deze over. Blijf deze weg 2,8 kilometer volgen. Je komt nu aan de Oostendelaan, die je naar rechts opdraait. Na ongeveer 250 meter bevindt de Randparking Raversijde zich aan je linkerkant.
Je kan hier bus 68 richting Oostende nemen tot aan de halte 'Stelplaats'. Op een goede 10 minuten ben je ter plaatse.

Parkeren

De locatie ligt in de oranje parkeerzone.
Dit is een betalende zone. Je mag er maximaal 2 uur blijven staan en betaalt er € 1,00 per uur. Je betaalt alle dagen, inclusief zon- en feestdagen van 9.00 tot 19.00 uur.
Een andere mogelijkheid is:

- Parking Sea’Rena (Northlaan), tarieven vanaf € 0,80 per uur

Routebeschrijving

Kom je vanuit Brussel via de E40?


Bij het binnenrijden van Oostende via de E40 kom je aan een rotonde waar je de 2de afslag neemt en de Verenigde Natieslaan inrijdt. Aan de volgende rotonde neem je de 3de afslag en na 200m (eerste straat) ga je linksaf. Dit is de Alfons Pieterslaan welke overgaat in de Nieuwpoortsesteenweg. Na 1,2 kilometer zie je het gebouw op je rechterkant.

Kom je vanuit Veurne of vanuit Frankrijk via de E40?

 
Neem op de E40/A10 autosnelweg afrit 5 (Gistel) en volg richting Oostende. Blijf deze baan 8 kilometer volgen. Ook aan de rotonde ga je rechtdoor. Je komt aan de Nieuwpoortsesteenweg, welke je naar links oprijdt. Het gebouw bevindt zich 600 m verder op je rechterkant.

Museumlijn

Met de Museumlijn 68-69 reis je zorgeloos tussen Oostende en Veurne. Op weekdagen kies je lijnen 68 en 69 om ontspannen op je werk aan te komen. In je vrije tijd kun je deze buslijnen met heel andere ogen bekijken. Dan verbinden lijnen 68 en 69, als Museumlijn, verrassende musea langs de Westkust aan een voordelig tarief.

Meest gezocht

Wist je dat?

Al meer dan 500 steden in de wereld fietsdeelsystemen hebben?. Dit (Engelstalig) artikel geeft een overzicht van de evolutie.